LWBG Nieuwsflits
Nieuws …  Website opgefrist … internetconsultatie Aanvullingswet bodem! …. onze gratis toetsmodellen zijn weer geactualiseerd …  uw LWBG is rechtstreeks verbonden met het departement … Abonneer u op onze gratis nieuwsbrief en u mist niets meer ! …
sterrenbeeld Orion en de ster Sirius boven sneeuwformaties genaamd boetesneeuw in de Atacama woestijn Bron: Babak A. Tafreshi/ESO

Door de brede samenstelling is de werkgroep in staat om snel op een praktijkgerichte wijze te kunnen reageren op nieuwe wetgeving en knelpunten. Ons team bestaat uit medewerkers van gemeenten en provincie, Bodemplus, Rijkswaterstaat, Waterschap Limburg en omvat beleidsmakers, adviseurs, handhavers/toezichthouders en toepassers. Heeft u vragen? Regelmatig vergadert de LWBG. Een mail naar: info@lwbg.nl volstaat om uw vraag te agenderen. Wij zijn u graag van dienst!

Ruim 600 andere gebruikers van grond en bouwstoffen ontvangen al de gratis nieuwsbrief. Maar ook uw collega’s kunnen deze nieuwsbrief ontvangen. Stuur een mail naar info@lwbg.nl en wij zorgen er voor!

najaar 2018;

Website opgefrist

De tijd was gekomen voor een grote schoonmaak! Die rijpe appels dat smaakt naar meer! Onze website hebben we dus maar eens flink onderhanden genomen.

Met behulp van WordPress, DIVI, een flinke dosis creativiteit maar ook heel wat inspanning ziet u het resultaat op deze pagina’s voor u.

Betekent dit dat de iconische gifgroene kleur wordt verlaten?? Deels…. We gebruiken nu groene accenten. U ziet het blijft toch allemaal heel herkenbaar.

We wensen u een prettig en informatief gebruik toe.

Internetconsultatie Aanvullingsbesluit bodem!

Net als je geniet van je welverdiende vakantie komen de ontwikkelingen op volle toeren om te komen tot de invoering van de Omgevingswet. Het is de bedoeling dat de Aanvullingswet bodem bij inwerkingtreding onderdeel wordt van de Omgevingswet. De consultatie voor het Aanvullingsbesluit bodem is net achter de rug. LWBG heeft zich niet onbetuigd gelaten en een reactie opgestuurd. We zijn erg benieuwd naar het resultaat van al die moeite. Wanneer wordt dit ei gelegd? Hou de website Omgevingsportaal hiervoor in de gaten.

najaar 2018;

Heerlijk najaarsweer, er is weer een nieuwsbrief!

Al 19 jaar laat de kleur gifgroen u nooit in de steek, al zijn het nu meer gifgroene accenten. Hier is ie weer: uw LWBG najaarsbrief! We zouden eigenlijk aan de stamppot met worst moeten zitten maar het is nog steeds weer voor een ijsje. De mannen hebben weer nieuwe onderwerpen voor u uitgezocht. Heeft u al eens van Japanse duizendknoop gehoord? Of weet u met welke code kleibrokken door de veldwerkers wordt betiteld? Volgens de groene (ander groen!) goeroes moeten we van het gas af. Maar wist u dat langdurige kleine gaslekkages leiden tot bodemproblemen? En hoe zit dat nu met die afleveringsbon in de cabine? Wel u kunt het allemaal nalezen op onze site. Veel leesplezier!